Már nem emlékszem, hogy láttam-e valahol ezt a receptet vagy csak próbálkozásaim egyike. Az biztos, hogy több mint tíz éve hogy először elkészítettem. A fiam egyik kedvence. Akkoriban még csak "fehér spagettiként emlegette", mivel nincs benne paradicsom.
A hozzávalók ne rettentsenek el senkit. Elsőre talán egy kicsit fura, hogy sok savanykás ízű összetevője van, de a laskagombának jót tesznek.
A hozzávalók ne rettentsenek el senkit. Elsőre talán egy kicsit fura, hogy sok savanykás ízű összetevője van, de a laskagombának jót tesznek.
Hozzávalók (2 személyre):
Elkészítés:
Egy serpenyőbe beleöntjük az olajat és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a feldarabolt chilit és a kapribogyókat. A chili magjainak nagy részét ajánlatos eltávolítani, hogy ne legyen nagyon csípős.
Közepes lángon, egy-két percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra tépkedett gombát (lehet vágni is, de a laskagombát könnyű csíkokra szedni). Összekeverjük sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a bort.
Fedő alatt 15-20 percig pároljuk a gombát. Időnként érdemes megkóstolni, hogy ne legyen nagyon puha. Ha sok bor maradt alatta, akkor fedő nélkül főzzük még egy kicsit, hogy kevesebb leve legyen.
Ha kész, a fogkeményre főzött spagettit hozzáadjuk. A spagetti főzővizéből adjunk hozzá egy-két evőkanállal. A víz keményítőtartalmától selymesebb lesz a tészta.
Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel.
- 25 dkg laskagomba
- 20-25 dkg spagetti
- 3 gerezd fokhagyma
- 10-12 szem kapribogyó
- 5 db savanyított chili
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1-1,5 dl száraz fehérbor
- egy csokor friss petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Egy serpenyőbe beleöntjük az olajat és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a feldarabolt chilit és a kapribogyókat. A chili magjainak nagy részét ajánlatos eltávolítani, hogy ne legyen nagyon csípős.
Közepes lángon, egy-két percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra tépkedett gombát (lehet vágni is, de a laskagombát könnyű csíkokra szedni). Összekeverjük sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a bort.
Fedő alatt 15-20 percig pároljuk a gombát. Időnként érdemes megkóstolni, hogy ne legyen nagyon puha. Ha sok bor maradt alatta, akkor fedő nélkül főzzük még egy kicsit, hogy kevesebb leve legyen.
Ha kész, a fogkeményre főzött spagettit hozzáadjuk. A spagetti főzővizéből adjunk hozzá egy-két evőkanállal. A víz keményítőtartalmától selymesebb lesz a tészta.
Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése