Megint egy halas recept. Igaz ez most konzervből. Ma már nem volt olyan hőség. A konyhámban sajna meg nem lehetett észrevenni a lehűlést. Nem is akartam sokat ott időzni. Valami tésztaételben gondolkodtam a holnapi szénhidrátnapra. A legjobb ha a szósz annyi idő alatt elkészül, mint amennyi idő alatt a tészta megfő. Ez pedig kész van annyi idő alatt, sőt..
Hozzávalók (2 személyre):
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 doboz (nettó 130-150 g), jó minőségű tonhalkonzerv
- 1 doboz (400 g) hámozott paradicsomkonzerv
- 8-10 szem kaprigyümölcs vagy 16-20 szem kapribogyó
- 200-240 g linguine tészta (vagy spagetti)
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál friss szurokfű (oregánó)
- 5-6 nagy bazsalikomlevél
- só
- őrölt bors
- 1 mokkáskanál cukor
Elkészítés:
A halról leöntöm az olajat egy serpenyőbe. Beleteszem a zúzott fokhagymát és a felkarikázott kaprigyümölcsöt. Addig hagyom a tűzön míg meg nem érezni a fokhagyma illatát. Nehogy odaégjen, mert nagyon keserű tud lenni. Ezután ráöntöm a paradicsomot. Sózom, borsozom, hozzáadom a cukrot. A cukorra azért van szükség mert a kapri és a paradicsom is elég savanyú. Miután felforrt hagyom, hogy egy kicsit elfőjön a paradicsom levéből. Ezután adom hozzá a friss zöldfűszereket. Egy két percig rotyogtatom majd hozzáadom a halat is. 3-4 percig hagyom közepes lángon és kész is.
Mindeközben sós vízben meg is főtt a tészta. Az elkészült szószt ráöntöm a leszűrt tésztára. Érdemes forrón összekeverni őket, mert ilyenkor a tészta magába szívja az ízeket.
Aki szereti a tésztát és a tonhalkonzervet, annak kihagyhatatlan. Lehet paradicsom nélkül is készíteni, ekkor érdemes több kaprigyümölcsöt és fokhagymát beletenni, valamint nem lesz szükség a bazsalikomra és az oregánóra. Ezek helyett inkább friss petrezselyemlevelekkel szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése