Egy igazán fárasztóra sikerült balatonszárszói hétvége után valami gyorsan elkészíthető eledelre vágytam. Kivételesen minél kevesebb időt szerettem volna a konyhában tölteni.
Volt itthon egy kis barna csiperkém, ami tökéletes egy gyors "menethez". ;)
Hozzávalók (2 adag):
- fél kiló barna csiperke
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál magos, francia mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 szál kakukkfű
- só
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- spagetti
Elkészítés:
A gombát hosszában négyfelé vágtam. A nagyobbakat hatfelé.
A fokhagymát vékonyra szeleteltem. Beledobtam egy serpenyőbe a hideg olívaolajra.
Felforrósítottam az olajat, figyelve a fokhagymára. Nem kell megpirítani. Ha megérezzük az illatát mehet rá a gomba és a kakukkfű. Magas hőfokon sütöttem a gombát. Azért kell magas hőfokon, mert különben levet ereszt és akkor csak fő. Az íze és főleg az állaga úgy nem az igazi. 7-8 percig pirítottam. Nem kevergettem, hanem rázogattam a serpenyőt. Nekem már egész jól megy a "feldobálós" technika. Ehhez persze kell egy jó és főleg könnyű serpenyő. Mikor szép piros volt, akkor sóztam, alaposan megborsoztam és hozzákevertem a mustárral elkevert tejszínt. Megszórtam egy marék reszelt parmezánnál. Addig főztem amíg be nem sűrűsödött a tejszín. A fogkeményre főtt spagettit, spirálalakban, a tányérra igazítottam és gazdagon megpakoltam gombával.
Jó étvágyat!
Főzés közben Diana Krall legújabb CD-jét hallgattam, a Glad Rag Doll-t. Ez is, a Dianától megszokott, színvonalas, nagyon hallgatható, jó kis jazz muzsika. Hallgassátok meg Ti is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése