Mivel ma vasárnap van bevállaltam, hogy egy kicsit időigényesebb ebédet készítek. Ez sem tart nagyon sokáig, de egy hétköznap este, meló után már nem vállalkoznék ilyen "precíziós" munkára (zseb vágása a csirkemellbe).
A töltelék nagyon egyszerű spenót és kockára vágott mozzarella. Én főtt rizzsel fogyasztottam, amit egy kis petrezselyemmel ízesítettem.
Hozzávalók (2 adag):
Elkészítés:
Spenót (hasonlóan a Vörös lencsés spenóthoz, de itt alaposan meg is borsozzuk)
A töltelék nagyon egyszerű spenót és kockára vágott mozzarella. Én főtt rizzsel fogyasztottam, amit egy kis petrezselyemmel ízesítettem.
Hozzávalók (2 adag):
- 1 db csirkemell filé (lehetőleg jó nagy, könnyebb vele dolgozni)
- 20-25 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 200 ml rizs
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Spenót (hasonlóan a Vörös lencsés spenóthoz, de itt alaposan meg is borsozzuk)
http://czaki65.blogspot.hu/2012/09/spenotos-voros-lencse-tonhalas-talan.html
Ha kihűlt, az apróra (1 centisnél kisebb kockákra) vágott sajtot hozzákeverjük.
Ha kihűlt, az apróra (1 centisnél kisebb kockákra) vágott sajtot hozzákeverjük.
A csirkemellbe, a vastagabb végétől, vágjunk zsebet. Nagyon óvatosan nehogy kiszakadjon a hús. Ha nagyjából kész az ujjunkat beledugva alakítsuk ki a a végleges formáját. Ezután kiskanállal rakjuk bele a tölteléket.
A nyílást fogpiszkálóval vagy hústűvel zárjuk le. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat. A vastagra szeletelt vöröshagymát (kb. 1 centis) terítsük az aljára. Így nem kap oda a hús és finomabb is lesz.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a húst. 10 perc múlva a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 15 percig sütjük. Ezután megfordítjuk és még 20 perc. Ha ez letelt, akkor a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt pirosra sütjük a felső grill segítségével.
A rizst egy kis olajon megpirítjuk és dupla mennyiségű, sós vízben megfőzzük.
A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Jó étvágyat!
A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése